21 Mart 2016 Pazartesi

BANKALARDAN KREDİ BAŞVURUSUNUN İPTALİ

BANKALARDAN KREDİ BAŞVURUSUNUN İPTALİ

 

Hepimizin ister istemez maddi olarak zorlandığımız günler oluyor. Buda bizi bankalardan kredi çekme sorunluluğunda bırakıyor. Diyelim ki kredi başvurumuzu yaptık ve ardından onay alınmadı. Bu dakika itibari ile aklınızdan gelecek soru kredi çekemiyorum ne yapmalıyım? Gibi olacaktır.
Hemen sebeplerini incelersek başta hiç bankalarla çalışmamış olabilirsiniz. Şimdiye kadar hiç kredi kartı almamışsınızdır ya da kredi kartı borçum vardır. İşte bu durumda banka size güvenmediği için red cevabı verebiliyor. Diğer sebeplerinden biride çekmiş olduğunuz bir krediyi ödememiş veya geç yatırmış olma olasılığıdır. Bu gibi isteklerde, kredi kartı kullanımı da çok önemli rol oynar. Daha önceden kalmış borcunuz veya kırmızıçizgiye düşme durumunuzda hiç bir banka size güvenmeyecek ve kredi vermeyecektir.
Eskiden bankalarda sistem bağı yoktu. Şimdi ise havuz sistemi adında önemli bir savunma mekanizmaları mevcut. Bu şu demek artık siz bir bankadan bir işlem yaptığınızda b bankası da direk olarak bu işlemi takip edebiliyor. Siz b bankasına giderek tekrar aynı işlemi yapmak isterseniz bunu engelliyor. Bu sistem hem kredi çekiminde hem de kredi kartı kullanımın da geçerlidir. Son olarak tüm dileğim kimsenin bankalarla zor durum da kalmamasıdır. Belki o zaman kredi çekemiyorum ne yapmalıyım? Soru cümlesini hayatımızdan çıkartabiliriz.

Arkadaşlar sorduğunuz soruları en kısa sürede yanıtlamaya çalışıyorum. Mail üzerinden bana ulaşan bir arkadaşın "Banka kredi başvurum onaylanmıyor" adlı başlıklı yazısına istisnaden yazıldı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder